• Transparant tafelzeil, éxtra dik (2,2mm)
  • De leukste, wisselbare decoraties!
  • Specialist in maatwerk
  • Gratis bezorgd in NL vanaf €75,00

Veelgestelde vragen

Waar is het transparante materiaal van gemaakt?

  • 100% hoogwaardig, zacht PVC.
  • In Europa geproduceerd.
  • REACH- Conform en dus vrij van schadelijke weekmakers zoals Ftalaten, Bisphenol A (BPA) en zware metalen.
  • Dikte: 2mm.
  • Het materiaal is recyclebaar.

Wordt het Tafelziel bevestigd op de tafel?

Nee, Tafelziel wordt niet bevestigd maar leg je los op de tafel. Mede door het gewicht van het materiaal en omdat het niet over de randen hangt blijft het goed op z'n plek liggen. 

Is het materiaal recyclebaar?

Ja, het materiaal is 100% recyclebaar. Voor recycling van het materiaal kan je terecht bij het afvalscheidings/milieu station bij jou in de buurt.

Kunnen jullie Tafelziel ook rond en ovaal snijden?

Ovaal kunnen we niet snijden maar we kunnen Tafelziel wel op maat snijden voor ronde tafels. Hiervoor hebben we de diameter van je tafelblad nodig (tot op de mm nauwkeurig). De maximale doorsnede/diameter die we kunnen snijden is 147cm.

Voor ovale tafels en tafels in andere, afwijkende vormen kunnen we Tafelziel natuurlijk wel altijd per strekkende meter leveren. Je kunt het thuis dan zelf op de maat en in de vorm van de tafel snijden. Hieronder staan wat handige snijtips.

Hoe kan ik Tafelziel thuis zelf op maat snijden?

Het makkelijkst is om de tafel op zijn kop op het Tafelziel te zetten, indien mogelijk. Met een whiteboard marker (uitwisbaar) de omtrek tekenen en daarna met een scherp stanley- of afbreekmes uitsnijden. Bij rechte stukken kun je langs een lange, rechte lat snijden). LET OP! Snij in de lengte ongeveer 2-3mm langer i.v.m. eventuele krimp van het materiaal.

Als het niet lukt om de tafel op zijn kop te zetten, dan kan de juiste omtrek ook getekend worden als het Tafelziel op de tafel ligt. Bij een vierkante of rechthoekige tafel kan je een lange lat langs de randen leggen en hierlangs aftekenen of aftapen (met schilderstape). Daarna met een scherp stanley- of afbreekmes uitsnijden.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je de ondergrond waarop gesneden wordt beschermd tegen krassen van het mes.

TIP: Het is niet nodig om het mes helemaal door de dikte van het materiaal te laten snijden, een ondiepe snede is genoeg. Hierdoor zet je minder kracht wat maakt dat je minder snel uitschiet met je mes. Je moet het materiaal dan nog wel lostrekken. Oefen eventueel eerst op het kleine proefstukje van het materiaal, dat je meegeleverd krijgt met je bestelling.