Info

________________________________

Bestel info

Hoe werkt het?

Via bestel nu! kan je een bestelling plaatsen. Je kan je Tafelziel op twee manieren bestellen.

 

Op maat: Allereerst is er de mogelijkheid om het Tafelziel door ons op maat te laten snijden, voor vierkante, rechthoekige en ronde tafels. Het is hierbij belangrijk dat de tafel nauwkeurig opgemeten wordt. Twee keer de lengte, aan beide uiteinden, en twee keer de breedte, ook aan beide uiteinden. Voor ronde tafels meet je op twee punten de diameter van de tafel. Als hier een verschil tussen zit dan snijden wij de grootste afmeting.

 

Let op! Wij snijden met een nauwkeurigheid (tolerantie) van +/- 3mm.

 

Per strekkende meter: Ten tweede kan je Tafelziel ook per strekkende meter bestellen en het thuis zelf op maat snijden. Ook als je een afwijkende vorm tafel hebt (bijvoorbeeld: ovaal). Het materiaal is leverbaar in verschillende breedtes. Wij leveren dan 1-2cm extra van de rol om het het op maat snijden makkelijker voor je te maken. 

 

De breedste breedte die wij kunnen leveren is 150cm. De langste lengte is 17 meter.

Hoe weet ik dat mijn bestelling bij jullie binnengekomen is?

Bij een succesvolle bestelling ontvang je van ons een bevestiging per e-mail met daarin een specificatie van de bestelde producten. Controleer altijd of dit klopt!

Betaling

Na een bestelling ontvang je van ons een bevestiging per e-mail met daarin een overzicht van je bestelling en de totale kosten, inclusief verzendkosten. Elke bestelling wordt pas geleverd na betaling. Je kunt betalen via iDEAL, MisterCash, overboeking of giropay. Op de bestelpagina wordt je automatisch doorgestuurd naar de betaalpagina.

Couponcode

Beschik je over een couponcode? Op de bestelpagina kun je deze code invoeren in het daarvoor bestemde veld.

Levering

Tenzij anders vermeld op de factuur wordt je bestelling binnen 5-10 werkdagen verstuurd.

Verzending

Je bestelling wordt met post.nl verzonden. Tafelziel wordt opgerold, in een stevige verzendzak verpakt. Je decoraties worden in een platte doos of luchtkussen-envelop verpakt. 

________________________________

Gebruik & Onderhoud

Tafelziel is een heel duurzaam product en blijft op zijn mooist met de volgende gebruik & onderhoud tips:

 • Tafelziel is zeer geschikt voor gebruik op houten tafels. Het is echter minder geschikt voor glanzende kunststof tafels, hoogglans & zijdeglans gelakte tafels en glazen tafels. Tafelziel toont hier namelijk niet mooi op.
 • Er kan een enigszins gele of blauwe gloed over het materiaal liggen. Dat valt het meest op bij een witte of een donkere ondergrond.
 • Het materiaal kan kleine oneffenheden vertonen. Dit is niet te vermijden en inherent aan het materiaal.
 • Zet geen hete pannen direct van het vuur op het Tafelziel.
 • Hete kopjes thee en koffie kunnen kringen achterlaten op het Tafelziel.
 • Zware objecten op het Tafelziel, zoals een vaas, fruitschaal, kandelaar o.i.d., kunnen een afdruk achterlaten. In de meeste gevallen is dit tijdelijk en trekt het na verloop van tijd helemaal bij.
 • Blootstelling aan bepaalde kleurstoffen kunnen vlekken op het Tafelziel achterlaten. Mosterd, ketchup, rode bieten, kerrie, (acryl & water)verf, stift, pen, e.d. moeten direct weggeveegd worden met een nat doekje om intrekken te voorkomen. Heb je onverhoopt toch een moeilijk verwijderbare vlek, leg het Tafelziel dan in zijn geheel een uurtje in de zon en de meeste vlekken zullen verbleken.
 • Let op! Sommige decoraties (anders dan de decoraties uit onze webshop) kunnen vlekken op het Tafelziel achterlaten die intrekken en niet meer verdwijnen. Test decoraties vóór gebruik daarom altijd eerst een paar dagen onder het teststukje, dat je met je bestelling meegestuurd krijgt, om te checken of het afgeeft. Hier kunnen we echter geen garantie op geven! Dit geldt ook voor decoraties, tekeningen, krantenknipsels, plastic/papieren tafelkleden e.d. die je OP het Tafelziel legt.
 • De speciale decoraties uit onze webshop geven NIET af op het Tafelziel (mits de tafel, het Tafelziel en de decoraties droog zijn bij gebruik). 
 • Laat geen tijdschriften, kranten & folders op het Tafelziel liggen! Deze kunnen vlekken achterlaten die niet meer uit het Tafelziel gaan. 
 • Zorg ervoor dat het Tafelziel & het tafelblad droog zijn voordat je decoraties gaat gebruiken.
 • Als je foto's onder je Tafelziel wilt leggen druk ze dan af op mat papier. Dit toont het mooist.
 • Voor- en achterzijde van Tafelziel regelmatig schoonmaken met een glasreiniger om ultieme transparantie te behouden.
 • Behandel Tafelziel niet met schuur- en bleekmiddelen.
 • Doe voorzichtig met scherpe voorwerpen.
 • Tafelziel is niet geschikt om in de (af)wasmachine te reinigen.
 • Sticker, lijm en plakband resten op het Tafelziel kunnen eenvoudig verwijderd worden met stickerverwijderaar (te verkrijgen bij de drogist).
 • Tafelziel heeft bij levering een vrij sterke geur. Dit verdwijnt na een aantal weken (net zoals bij pas geverfde ruimtes).
 • Het materiaal kan na verloop van tijd, door inwerking van UV/daglicht, een gele gloed krijgen. 

________________________________

Ruilen en retourneren

Het transparante Tafelziel kan niet geruild of geretourneerd worden onder de wet Koop op Afstand. Dit heeft te maken met het feit dat het wordt afgesneden op de door jou gewenste afmeting. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen versturen wij gratis proefstukjes van het materiaal om thuis op tafel te proberen. Wij adviseren je om hier gebruik van te maken voordat je een bestelling plaatst. Je kunt een proefstukje per email aanvragen op: info@tafelziel.nl .

Enkel indien het Tafelziel door ons op de verkeerde afmeting is geleverd, is het mogelijk om het aan ons te retourneren. Het Tafelziel dient dan wel in ongebruikte & ongeschonden staat te zijn. En maak het van tevoren even kenbaar aan ons. 

Decoraties mogen binnen 14 dagen geretourneerd worden, mits in ongebruikte & ongeschonden staat en in de originele verpakking.

De verzendkosten voor het retour sturen zijn voor de klant.

________________________________

Klachten

Wij doen uiteraard onze uiterste best om je snel en goed van dienst te zijn. Heb je toch een klacht, laat ons dit dan weten. Je kunt een e-mail sturen aan info@tafelziel.nl. Omschrijf de klacht nauwkeurig en vermeld eventueel het bestelnummer en de aankoopdatum. Je krijgt dan binnen 7 werkdagen antwoord over de afhandeling van je klacht. Een klachtenbrief kun je sturen naar:

 

Tafelziel 
Eikbosserweg 16
1214 AH Hilversum

________________________________

Veelgestelde vragen

Waar is het transparante materiaal van gemaakt?

 • 100% hoogwaardig, zacht PVC.
 • In Europa geproduceerd.
 • REACH- Conform en dus vrij van schadelijke weekmakers zoals Ftalaten, Bisphenol A (BPA) en zware metalen.
 • Dikte: 2mm.
 • Het materiaal is recyclebaar.

Wordt het tafelziel bevestigd op de tafel?

Nee, Tafelziel wordt niet bevestigd maar leg je los op de tafel. Mede door het gewicht van het materiaal en omdat het niet over de randen hangt blijft het goed op z'n plek liggen. 

Is het materiaal recyclebaar?

Ja, het is 100% recyclebaar. Voor recycling van het materiaal kan je terecht bij het afvalscheidings/milieu station bij jou in de buurt.

Kunnen jullie Tafelziel ook rond en ovaal snijden?

Ovaal kunnen we niet snijden maar we kunnen Tafelziel wel op maat snijden voor ronde tafels. Hiervoor hebben we de diameter van je tafelblad nodig (tot op de mm nauwkeurig). We kunnen rond snijden tot een maximale diameter van 147cm. 

Voor ovale tafels en tafels in andere, afwijkende vormen kunnen we Tafelziel natuurlijk wel altijd per strekkende meter leveren. Je kunt het thuis dan zelf op de maat en in de vorm van de tafel snijden. Hieronder staan wat handige snijtips.

Hoe kan ik Tafelziel thuis zelf op maat snijden?

Het makkelijkst is om de tafel op zijn kop op het Tafelziel te zetten, indien mogelijk. Met pen, potlood of stift de omtrek tekenen en daarna met een scherp stanley- of afbreekmes uitsnijden (langs een lange, rechte lat).

Lukt dit niet dan kan de juiste omtrek getekend worden als het Tafelziel op de tafel ligt. Bij een vierkante of rechthoekige tafel kan je een lange lat langs de randen leggen en hierlangs aftekenen of aftapen (met schilderstape). Daarna met een scherp stanley- of afbreekmes uitsnijden (langs een lange, rechte lat).

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je de ondergrond waarop gesneden wordt beschermd tegen krassen van het mes.

TIP: Het is niet nodig om het mes helemaal door het materiaal te laten snijden, een ondiepe snede is genoeg. Dit maakt dat je minder snel uitschiet met je mes. Je moet het materiaal dan nog wel lostrekken.