• Transparant tafelzeil, éxtra dik (2,2mm)
 • De leukste, wisselbare decoraties!
 • Specialist in maatwerk
 • Gratis bezorgd in NL vanaf €75,00

Blog

Gezellige Kerst

Datum: Dec 9, 2021

Ik wil deze Kerst het huis gezellig & feestelijk maken met spullen die we nog hebben. Zo ook de eettafel, het centrale punt bij ons thuis.

Dat wordt dus knutselen!


Met deze 3 knutseltips maak je de leukste decoraties voor jullie eigen unieke & persoonlijke Kersttafel. Met materialen die je al in huis hebt en met onze (gratis) sjablonen. Heel gezellig om samen met de kinderen te doen!

  

Wat heb je hiervoor nodig?
 We moeten het doen met wat we in huis hebben (en in de oud-papierbak) maar hier kun je o.a. aan denken:

 • Wit papier (uit de printer)
 • Witte memoblaadjes
 • Gekleurde vouwblaadjes & hobbykarton
 • Papier met een patroontje
 • Waterverf, kleurstiften & potloden
 • Papieren taartranden of cupcake bakjes (als je nog naar de supermarkt gaat ;-)
 • Leuke (washi) tape
 • Pritt-stift, plakband en schaar
 • Perforator (om confetti mee te maken)
 • Printer (om de sjablonen uit te printen)
 • Tafelziel, om de decoraties onder te leggen op tafel (je koopt het hier: www.tafelziel.nl/shop)


Let op!
 
Gebruik alleen mat papier & mat hobbykarton! Andere materialen zoals o.a.: kranten, tijdschriften, glanzend & halfglanzend papier, plastic en metallic confetti&vlaggetjes kunnen aan het Tafelziel vast gaan plakken en vlekken veroorzaken die er niet meer uit gaan.

Aan de slag...

Print de sjablonen uit, van de decoraties die jij wilt maken. Deze kun je gebruiken als mal, om op ander papier over te trekken maar je kunt ze ook zo gebruiken. Keer de onderdelen van de pint-out, na het uitknippen om, dan zie je niets meer van de print/overtrek lijnen. Je kunt nu aan de slag met waterverf, stiften, potloden, tape....

En vergeet niet een lekker kerstmuziekje op te zetten, om helemaal in de Kerststemming te komen :-)


Knutseltip 1: Kerstengelen

  

Toen ik op zoek ging naar papier voor deze leuke kerstengel vond ik in oude FLOW magazines allerlei toffe papiertjes met gekke & grappige patronen. Ik ben zó blij dat ik ze nooit heb weggegooid want nu heb ik er een prachtige bestemming voor.

 

De gratis PDF met het sjabloon van de Kerstengel print je hierOp A4 formaat of op A3 formaat, als je hem extra groot wilt (en als je printer dat kan). Ik heb de onderdelen uitgeknipt en overgetrokken op verschillende leuke papiertjes (zelfs op zo'n 'kanten' taartrand). Daarna heb ik alles aan elkaar gelijmd met Pritt-stift en er een gezichtje op getekend. Heel leuk om een paar verschillende engelen te maken en onder je Tafelziel op tafel te leggen. En strooi wat witte confetti, uit je perforator, als sneeuwvlokken om de engelen heen :-)

 

Heb je nog geen Tafelziel? Je besteld het hier: www.tafelziel.nl/shop.Knutseltip 2: Kerstbomen

 

Deze Kerstbomen zijn zó leuk en zó simpel te maken! Het meeste werk zit in het uitknippen van de harten. Maar al gezellig kletsend aan tafel, met een kop thee of warme chocomel, heb je er in no-time een heleboel geknipt. Daarna stapel je ze tot een kerstboom en versier je ze met ster en ballen. Maak er een aantal en leg deze aan de randen van je tafel, onder het Tafelziel en strooi er wat witte confetti, uit de perforator, als sneeuw omheen.

 

Ook leuk! Print een extra vel met harten uit en schrijf er mooie Kerst & nieuwjaars wensen op. Leg deze verspreid op tafel bij de kerstbomen.

 

Print hier gratis de PDF van het sjabloon voor de harten en de instructies. 

Heb je nog geen Tafelziel? Je besteld het hier: www.tafelziel.nl/shop.


 

Knutseltip 3: Sneeuwkristallen

  

Dit is er eentje uit de oude doos! Matjes knippen van vouwblaadjes :-) Maar dan in de vorm van sneeuwkristallen. Print hier gratis de PDF uit met sjablonen & vouwinstructies.

Oefen allereerst even met het vouwen van de vierkante blaadjes. Het lijkt moeilijker dan het is maar als je het eenmaal onder de knie hebt dan wil je niet meer stoppen met kristallen knippen... een heel therapeutisch werkje! Heb je geen vierkante blaadjes in huis? Knip deze dan uit een vel (A4) papier.

Maak je geen zorgen over het tekenen van het patroon op het vouwwerk. Ik ben geen tekenwonder en heb geleerd dat je krom getekende lijnen gewoon recht uit kunt knippen ;-) En je zult zien dat het eindresultaat altijd leuk is als je de kristallen geknipt en uitgevouwen hebt!

Leg de sneeuwkristallen verspreid op tafel, onder het Tafelziel. Ze combineren overigens heel leuk met de zilveren of gouden confetti uit onze collectie. Het Tafelziel en de confetti bestel je op www.tafelziel.nl/shop.
Fijne feestdagen!

Gezellige Kerst

Reageer op artikel

Name:
E-mail:
Reactie:
Captcha: